Späť na blog

Jesenné školy v prírode

Aké su výhody jesenných škôl v prírode? Aké lokality sa na jeseň oplatia? Vyberáme najkrajšie lokality pre jesenné...

  • 05.04.2024
  • 488

Aké su výhody jesenných škôl v prírode? Aké lokality sa na jeseň oplatia? Vyberáme najkrajšie lokality pre jesenné školy v prírode.

Aj keď sa jesenné termíny na školy v prírode stále netešia takej obľube ako jarné, ich popularita postupne narastá. Prečítajte si výhody jesenných škôl v prírode, aj s výberom napopulárnejších lokalít, v ktorých je jesenná škola v prírode minimálne tak pekná, ako jarná - ak nie ešte krajšia.

Aké sú teda už spomínane výhody, a prečo by ste sa mali zvažovať školu v prírode na jeseň?

1.Voľnejšie zariadenia, lepšie ceny
Dopyt po jesenných termínoch je nižší, a tak je aj výber väčší a ceny nižšie. Možno ste nestihli jarný termín vo Vami vybranom stredisku, teraz je na to ideálna príležitosť. Strediská a atrakcie sú menej vyťažené, takže aj menšie skupinky žiakov môžu mať celé ubytovanie iba pre seba, a na výletoch sa nebudete tlačiť. To sa Vám v máji, alebo v júni ťažko stane.

2.Stále pekné a stabilné počasie. Zažite babie leto na horách
Posledné chvíle leta a babie leto sa vyznačujú pekným a stabilným počasím, ktoré ešte priam láka na výlety a hry vonku. Nehovoriac o krásne sfarbenej jesennej prírode - nenadarmo sa hovorí, že najkrajšie výlety do hôr sú práve počas babieho leta.

3.Ideálny štart pre deti do nového školského roka
Poznáte to, žiaci sa dva mesiace nevideli, majú si toho veľa čo povedať a prudká zmena z prázdninového na školský režim nie je najľahšia. Jesenné školy v prírode sú ideálna príležitosť, ako žiakom uľahčiť návrat do školských lavíc, postupne sa adaptovať na nový režim, prípadne sa spoznať s novými spolužiakmi. Jesenná škola v prírode tak môže plniť aj úlohu adaptačného pobytu, ktorého výhody a efekt určite occenia učitelia aj žiaci.

4.Spoznávanie prírodných javov a zážitkové učenie
V septembri a októbri môžete so žiakmi pozorovať a spoznávať prírodne javy, procesy a zmeny, ktoré neskoré jarné mesiace neprínášajú: ranná rosa, zafarbovanie listov, inverzia a dolinné hmly, príprava prírody na zimu... So žiakmi môžete zbierať a spoznávať lesné plody, sledovať migrácie vtáctva, prípravu prírody na zimné mesiace. To je ukážková zážitková pedagogika v praxi.

5.Najlepší animátori iba pre Vás!
Všetci naši animátori prechádzajú náročným výbervým konaním a akreditovaným kurzom. Za kvalitu všetkých ručíme, ale na jeseň máte istotu, že dostanete to povestné "Crème de la crème". Z viac ako 100vky animátorov z jari a leta sú Vám k dispozícií tí najlepší z najlepších. Animačný program je vyladený na stovkách žiakov, prešiel desiatkami vylepšení na základe feedbackov zo sezóny, a animátori ho majú v malíčku.

Vyberáme pre Vás najkrajšie školy v prírode na jeseň:

Škola v prírode s bazénom na Liptove:

Škola v prírode s bazénom na vo Vysokých Tatrách:

Škola v prírode v Štiavnických vrchoch, priamo pri Počúvadle:

Škola v prírode na jazdeckom ranči s bazénom:

Školy v prírode na Táloch:

Školy v prírode vo Vysokých Tatrách:

Wachumba benefity a garancie:

✅ Vratná záloha len 5Є/žiak
✅ Odmeny pedagógom 100Є (pri využití služby Wachumba benefit)
✅ Úhrada až po obdržaní príspevku
✅ Akreditáciá Ministerstva školstva
✅ Najväčšie skúsenosti s bezpečným organizovaním pobytov (každoročne takmer 10tis detí)
✅ 15 rokov skúseností a referencií
✅ Kvalitné poistenie CK proti úpadku (Vaše zálohy sú u nás v bezpečí a kryté poisťovňou)

Unity, Respect, Wachumba!
Váš Wachumba tím
Náš hotline pre školské pobyty: 0911 612 596, 0917 687 555

Pozrite sa aktuálnu ponuku škôl v prírode.

Zistiť viac