Späť na blog

Pre budúcich Wachumba animátorov

Chceš byť Wachumba animátor? Zisti, čo ťa čaká...

  • 20.03.2020
  • 14902

Chceš byť Wachumba animátor? Zisti, čo ťa čaká...

Vyberáme si kvalitných ľudí, lebo sme kvalitní. Sme obľúbení, lebo si vieme udržať tých najlepších a sme inovatívni, lebo ďalej na sebe stále makáme. Teraz máš aj ty šancu začleniť sa medzi nás! V najbližších riadkoch ti priblížime, čo znamená byť Wachumba animátor.

Wachumba komunita

Začnem hneď trochu šokom - nie sme detská cestovka (teda aspoň sa tak nevnímame). Wachumba je mindsetová komunita mladých ľudí, ktorých spájajú spoločné hodnoty, zdieľajú jeden cieľ aj víziu. Wachumba je pre nás životný štýl, videnie sveta a prístup k životu, ktorý chceme zdieľať s ostatnými - áno aj vo forme detských táborov, škôl v prírode či iných zážitkových pobytov pre najmladšie deti aj teenagerov.

Ako komunita sa nestretávame len na školách v prírode či letných táboroch. Spoločné akcie a podujatia robíme v priebehu celého roka. Či už sú to rôzne školenia, teambuildingy, nezáväzné chaty, príležitostné večierky, či lyžovačky. Spoločne sa vzdelávame, rozvíjame a spoznávame.

Na to, aby si sa k nám pridal, nemusíš byť hneď od začiatku špičkový animátor. Všetko čo potrebuješ, ťa naučíme a hneď ako prejdeš kástingom si ťa pod svoje krídla zoberú skúsení Wachumbáci. Musíš sa však vedieť stotožniť s našimi hodnotami, spôsobom práce a vedieť sa naladiť na náš vibe. :) Ceníme si charakter, osobnosť, know-how ti už dáme.

Wachumba hodnoty a princípy

Naše hodnoty, filozofiu, ciele a víziu podrobne predstavujeme tu.

Spôsob robenia všetkých akcií vo Wachumbe (nazvime to náš prístup) sa dá zhrnúť do 3 jednoduchých princípov.

1. princíp: „It’s not one“ (nie je mi to jedno)

Je základný prístup ku všetkému, čo vo Wachumbe robíme. Je to proaktívny prístup, kedy nečakáme, že sa niečo stane, ale samy ideme príkladom. Vidíme detaily, na ktorých záleží a ktoré formujú celok. Žiadne podujatie, tábor, škola v prírode na detailoch síce nestojí, ale za to môže padnúť. A práve detaily a proaktívny prístup robia z priemerného zážitku ten výnimočný Wachumba zážitok.

  • nie je jedno, akú hru budeme hrať
  • nie je jedno, aký materiál máme
  • nie je jedno, aký kostým bude mať vedúci
  • nie je jedno, aká hudba bude pri hre hrať
  • nie je jedno, ako si nabalíme materiál

2. princíp: Good is enemy of great

Znamená, že nám nestačí „dobré“, ale stále hľadáme to „lepšie“. Hľadáme vylepšenia, myslíme na detaily a konáme tak, aby bol výsledok čo najlepší. O tom je sila Wachumby, neustále skúšať nové nápady, hľadať ako veci vylepšovať a nikdy sa neuspokojiť s „dobrým“.

 

3. princíp: „Challenge yourself“

 

„Always look for improvement“ tento prístup aj znamená, nebáť sa skúšať nové veci (nie je jedno, že túto hru sme už hrali, skúsme novú), nebáť sa prejaviť, stále hľadať a skúšať, vymýšľať a vylepšovať už zabehnuté, pretože v zabehnutých koľajách, novú cestu nikdy nenájdeme.

Aj ja chcem byť Wachumba, čo ďalej?

Ak ťa naše hodnoty oslovili, princípy fungovania sú ti blízke, určite sa prihlás na jeden z kástingov, kde budeme mať príležitosť sa navzájom lepšie spoznať. Ak nás zaujmeš, pozveme ťa na školenie a to si už v podstate Wachumbák.

Už na kástingu môžeš zažiť náš Wachumba spirit a energiu, ktorú tak radi šírime. Kásting je zostavený z viacerých blokov hier a aktivít, kde si všímame zápal, prácu v kolektíve, kreativitu a energiu, ktorú šíriš vôkol seba. Dramaturgia je zostavená tak, aby ste si to vy naplno užili, a aby sme vás my ako-tak stihli spoznať a zistiť či v sebe máte to, čo hľadáme.

Ak ukážeš na kástingu všetko, čo v tebe je (priestoru na to bude dostatok😊) a zapáčiš sa nám, tak ti na mail pristane pozvánka na 3 dňové zážitkové školenie. Nejedná sa o nudné prednášky od rána do večera, ale všetko čo potrebuješ na to, aby sa z teba stal Wachumbák, budeš nasávať z pohľadu „dieťaťa“. Medzi zážitkovým programom sa vychilluješ na inšpiratívnych prednáškach zo života s deťmi. Môžeme zaručiť, že aj po takto našlapanom a vyčerpávajúcom školení budeš odchádzať s neskutočnou vášňou, energiou, poznatkami ako deti vnímajú svet, novými hrami, tancami, energyzérmi, hodnotami a v neposlednom rade naším Wachumba spiritom.

Čo ma Wachumba naučí a čo mi dá do života?

Wachumba ti ukáže svet pochopenia, podpory a otvorenosti. Práca s deťmi nás napĺňa, pretože nie je nič krajšie, ako pohľad na ich úprimnú radosť. Wachumba však nie je iba o práci s deťmi či teenagermi. Uvidíš hodnoty, ktoré sú pre nás bytím. Zistíš, ako tieto hodnoty nezištne a s radosťou šíriť aj medzi deti a zakúsiš neopísateľný pocit „raz dané sa ti stokrát vráti“.

Ako budem ohodnotený vo wachumbe?

U nás okrem výplaty za tvoju činnosť získavaš aj Wachumba kredity, ktoré slúžia na postup v rebríčku Wachumba Academy. Čím dlhšie vo Wachumbe aktívne pôsobíš, zúčastňuješ sa akcií, eventov, školení a čím viac skúsenosti získavaš, tým ďalej sa v našej Wachumba Academy dostaneš, tým vyššia je aj tvoja výplata a tým viac možností a benefitov je pre teba otvorených. Jednoducho povedané, vážime si ľudí, ktorí u nás ostávajú.

Odmena za činnosť závisí:

  • od typu akcie (škola v prírode, tábor, lyžiarsky kurz, školenie, promo, doprovod k spoločnej doprave…)
  • od tvojej role, ktorú zastávaš (zdravotník, animátor, technik, hlavný vedúci…)
  • od tvojej úrovne (hodnosti) vo Wachumba Academy (Newbie, Padawan, Jedi, Master..)
  • v neposlednom rade to, nakoľko si plníš svoje povinnosti
  • - spokojnosť s tvojou prácou všetkých zúčastnených strán
  • - práca s materiálom a stav v akom ho zanecháš
  • - vyplnený feedback na konci turnusu
  • - správne odovzdané veci (Pred aj po turnuse: vyhlásenie o aktuálnosti info; vedená dokumentácia; pri záujme o preplatenie dopravy, vyplnená žiadosť na Wachumba Academy a zaslané originálne cestovné lístky/doklady za tankovanie.)

Animátor v školách v prírode dostáva odmenu v rozsahu 100-125€, na táboroch je to od 12€-19€ za deň + bonusy (za napísanie skrípt, odmena pre technika), podľa podmienok spomenutých vyššie. Zdravotník má na lyž. kurzoch a švp 30€/deň, na táboroch je to 15€/deň.

Dôležité info nájdeš vždy pri záujme o danú akciu (napr. ohľadom leta a škôl v prírode pozri aj našu prihlášku).

Pozrite sa aktuálnu ponuku škôl v prírode.

Zistiť viac
 

Tábory, ktoré vás môžu tiež zaujímať