Späť na blog

Kto je animátor a prečo sa ním stať?

Poď zistiť, či je to niečo pre teba!

  • 23.04.2020
  • 5091

Poď zistiť, či je to niečo pre teba!

Väčšina z nás vníma animátora ako mladého, energického človeka. A je to naozaj tak. No je zároveň aj oveľa viac. Je to priateľ, psychológ, terapeut, zabávač, herec či športovec a moderátor, no zároveň autorita, ktorú nikdy neopúšťa úsmev na tvári.

animatori 1

Základným predpokladom pre prácu animátora je, že musí mať rád deti a ľudí vo všeobecnosti a nesmie trpieť žiadnou sociálnou fóbiou, keďže celé je to o práci s ľuďmi. Od animátora sa vyžaduje aby bol spoločenský a komunikatívny. Zároveň by mal byť i tak trochu športovo zdatný a nemal by mu byť cudzí ani umelecký a kreatívny svet. Jeho organizačný talent sa ukáže pri tvorení tímov a organizovaní rôznych hier, pri ktorých sa prejaví aj to, či je tímovým hráčom. Nezáleží teda na tom či študuješ matematiku alebo filozofiu, dôležité je v sebe objaviť vyššie spomenuté predpoklady a vlastnosti a aj ty sa môžeš stať hrdinom mnohých detských duší.

V tábore nikto nebude riešiť či máš 18 alebo 30 rokov a práve tu vznikne priestor na vrátenie sa do detského, bezstarostného sveta. No na druhej strane pochopíš svojich rodičov a budeš sa musieť zmieriť s tým, že nemáš zodpovednosť len sám za seba ale aj za druhých. Takže ďalšia vec, ktorú sa ako animátor naučíš – pocit zodpovednosti.

Pár dní, kde si absolútnym stredom celého sveta. Pre deti sa staneš hrdinom. Si ich idol. A práve tu, pred detským publikom, môžeš postupne začať trénovať ako vystúpiť zo svojej zóny komfortu. Nerád vystupuješ a prezentuješ pred väčším počtom ľudí? Nevadí... Deti ti odpustia menšie zaváhanie a ty postupne začneš naberať viac a viac odvahy. Práve toto je priestor, kde môžeš v sebe objaviť to, o čom si ani netušil, že v sebe skrývaš a stať sa v tom výnimočným.

animatori 2

Pri tejto práci stretneš ľudí, ktorých by si za iných okolností nemal šancu stretnúť. S rôznymi záľubami a postojmi, ktoré nie vždy budú totožné s tvojimi. A to je na tom práve to najkrajšie. Naučíš sa tolerancii k rôznorodosti názorov. A vzniknú tu aj priateľstvá, a to na celý život. Nájdeš tu svoju spriaznenú dušu (a áno, možno aj lásku na celý život), s ktorou budeš v kontakte aj mimo táborového sveta a budeš s ňou zdieľať úplne všetko. A navyše sa dostaneš na miesta, ktoré by si inak možno nenavštívil. Výlety sú teda veľkým lákadlom pre začínajúcich animátorov. Tak čo, skúsiš to s nami aj ty?

Zrekapitulujeme ti 7 dôvodov na to, prečo si vyskúšať prácu animátora:

  1. Osobnostný rozvoj a zlepšenie manažérskych schopností.
  2. Zažiješ leto plné smiechu, zábavy, zážitkov a spomienok.
  3. Noví ľudia = nové kontakty.
  4. Inšpirujúci kolektív.
  5. Kariérny rast.
  6. Nezabudnuteľné a obohacujúce výlety.
  7. Žiadne vstupné náklady a motivujúca finančná odmena.

Pozri sa aktuálnu ponuku táborov.

Zistiť viac
 

Tábory, ktoré vás môžu tiež zaujímať