Späť na blog

Animovať nás baví

Prečítajte si, čo o nás hovoria naši animátori.

  • 12.05.2020
  • 2687

Prečítajte si, čo o nás hovoria naši animátori.

Byť animátor pre nás je skôr poslanie, za ktorým vidíme niečo viac. Keď som sa vydala na túto cestu ja, nevedela som si ani len predstaviť, čo všetko to bude obnášať. Začínala som ako animátor na školách v prírode. Stačila mi prvá a odvtedy sa môj život zmenil. Popritom som ešte chodila na strednú a každú jednu možnosť som využila na to, aby som mohla ísť animovať. Či už v táboroch alebo v školách v prírode. Spoznala som obrovské množstvo detí, učiteľov a učiteliek, rodičov a animátorov. Je úžasné vidieť deti ako sa smejú a bavia sa bezprostrednou detskou radosťou. U mňa to vyvoláva neskutočný pocit úprimnosti a vďačnosti.

Som rada, že môžem robiť to, čo ma baví a deťom odovzdávať nové vedomosti alebo zručnosti. Preto sa naďalej stále vzdelávame, aby sme naše poslanie robili najlepšie. Ďakujem všetkým, ktorých som na tejto ceste stretla a tým, ktorých ešte len stretnem.

- Lala -

Čo ťa motivovalo stať sa animátorom?

Ako dieťa som bol raz na letnom tábore. Mal som asi 8 rokov. Mestský detský tábor. Až keď som mal asi 12, sme sa s kamarátom prihlásili na Snowcamp. Bolo to naše najlepšie rozhodnutie. Už vtedy som túžil byť ako moji animátori. Byť jeden z tých, ktorý stojí za zážitkom, ktorý sa v pamäti udrží navždy. A teraz ním som. Som UniReWa.

 – Dudko -

Spočiatku čisto sebecká túžba po zážitkoch, ale neskôr úprimný záujem o odovzdanie svojich skúseností, pozitívnej energie a hlavne lásky. Vytváranie zážitkov pre ostatných je oveľa zmysluplnejšie, keď sa robí s láskou

- Endy -

Vlastné spomienky na časy, kedy som sama chodila do táborov. Chcela som podobné vytvoriť aj pre mladšie generácie a pomôcť rozvíjať ich nadanie.

- Eli -

Niekoľko rokov som bola účastníčkou táboru ako dieťa. Potom prišiel moment, keď som si myslela, že som už na to stará. Lenže leto bez Wachumby bolo zvláštne. Vďaka tej pauze som si uvedomila, že chcem byť animátorom a vytvárať pekné zážitky pre seba aj ostatných.

- Veronika -

Mojou motiváciou stať sa animátorom bolo, že som ako dieťa chodil do letných táborov (síce nie cez Wachumbu) a bol to skvelý zážitok. Tento zážitok som chcel dať aj iným deťom, preto som sa rozhodol stať animátorom.

- Maťo -

Ako zmenila práca animátora tvoj život?

Začal som byť viac tolerantný voči ľuďom, naučil som sa lepšie komunikovať a spolupracovať s okolím.

- Kiko -

Práca vo Wachumbe mi rozšírila obzory, naučil som sa veľa nových vecí, získal cenné skúsenosti a spoznal kopec skvelých ľudí. Život je vďaka Wachumbe lepší a neustále sa posúvam vpred. Je to viac než len práca.

- Michal -

Veľmi. Je veľmi veľa veci čo som sa ako animátor naučila a používam ich v bežnom živote - zodpovednosť za seba a iných, organizácia času, veľa tančekov a hier ktoré využívam s kamarátmi, komunikácia s deťmi a s dospelými. Predtým som bola introvert a nevedela alebo skôr nechcela som komunikovať a vybavovať veci s cudzími ľuďmi. Dnes sú síce situácie kedy sa tomu vyhýbam ale je ich nepomerne menej. Taktiež sa vďaka mojim komunikačným schopnostiam zlepšili moje vzťahy s ľuďmi - rýchlejšie sa viem zoznámiť a spriateliť. Povedala by som, že celkovo ma z introverta zmenila na extroverta

- Linda -

Wachumba mi ukázala, že svet môže byť úplne iný, ako sa zdá byť - všetko závisí od uhla pohľadu. Vo Wachumbe, v rámci tábora, zabúdaš na realitu, na týždeň stráca svoje opodstatnenie a ty ako "dospelák" vstupuješ spolu s deťmi do funky fantasy sveta, kde je najdôležitejší prítomný moment a jediné, čo ťa zaujíma je, či stihneš dohrať hru do večere. Ak to mám zhrnúť, okrem uhla pohľadu, ma Wachumba naučila oceňovať dôležité momenty a užívať si ich, kým pominú.

- Tea -

Veľmi. Či v oblasti premýšľania nad situáciami, do ktorých by som sa nemal možnosť nijak inak dostať a riešiť ich, nové kamarátstva a priateľstvá a hlavne neskutočné množstvo skúseností, ktoré v podstate využívam denne.

- Čiky -

Vďaka tejto práci som začala viac cestovať. Stala som sa viac zodpovednou, keďže ako animátor už nemám zodpovednosť len za seba, ale aj za kopec detí. A samozrejme cez tábory som spoznala veľa zaujímavých ľudí a priateľov.

- Marianna -

Čo prežívaš, keď vidíš deti ako si užívajú program, a to čo ste pre nich pripravili?

Keď vidím ich úsmev, radosť či slzy na konci tábora, emócie a pocity, ktoré ako vedúci a animátor prežívam sa nedajú opísať žiadnymi slovami.

- Dušan -

Veľmi ma to teší. Je to asi ten najlepší pocit. Stalo sa mi v minulom tábore, že v strede campu sa na sneme prihlásili deti o slovo. Vyšli pred nás s darčekom, že nám ďakujú, že vidia akú prácu sme si s tým dali a že je to najlepší tábor doteraz. Že sú veľmi vďačné za všetok čas čo im venujeme a ako sa s nimi bavíme a že si to náramne užívajú. Beriem to ako asi môj najväčší úspech.

- Linda -

To sa slovami nedá opísať. Tú radosť treba iba zažiť

- Kika -

Najmä je to pýcha. Ako hlavko som vždy hrdá na tím vedúcich a ich prácu s deťmi. Čo sa týka mojich pocitov, vždy si všetky deti obľúbim, snažím sa ich spoznať a vedieť o každom niečo, a keď viem tieto veci a vidím sa ich smiať, užívať si program, tak som šťastná. Šťastná z toho ich dokážeme spraviť šťastnými.

- Tejka

Čo máš najradšej na tejto práci?

Deti a tím, v ktorom pracujem.

- Lorna -

Veľa vecí, no najviac asi keď si deti užívajú tábor a program, ktorý sme im pripravili a tak isto, ako keď posledný deň spomínajú na poslednom sneme na všetky krásne veci, čo prežili.

- Eli -

Pohľad na šťastné tváre, ktoré si užívajú tábor na plno.

- Majky -

Užívanie sa prítomného momentu, to ako sa deti bavia a smejú na programe aj z náhodných situácií. To, že môžeme niečo odovzdať a posunúť ich vpred. Spoznávanie nových ľudí a tešenie sa na starých známych.

– Veve -

Najradšej na práci animátora mám to, keď dieťa povie, že tento tábora, táto aktivita je najlepšia akú zažili a že by sa radi vrátili aj o rok. Pocit, keď toto dieťa povie, je neopísateľný.

- Maťo -

Že môžem v plnej miere uplatniť svoju tvorivosť a kreativitu vo všetkých oblastiach.

- ML -

Čím ťa napĺňa práca animátora?

Dobrým pocitom, super náladou, a samozrejme nezabudnuteľnými zážitkami.

- Kristián -

Radosť, láska a pocit zodpovednosti.

- Lorna -

Snáď novými zážitkami a možnosťou učenia sa. Ale najviac je to spoznávanie nových personalít, a. k. a. detí

- Spring -

Keby vďaka Wachumbe mal krajší život čo i len jeden človek, stálo by to všetko za to. Najkrajšou odmenou je vedomie, že z tábora si niekto odnáša nezabudnuteľné zážitky, nové skúsenosti a lepšiu verziu seba samého. Snaha zaujať a inšpirovať, sa ukrýva v každej, aj v tej najmenšej časti tábora. Je to výzva, na konci ktorej stojí predo mnou celý tábor v jednom kruhu pri rozlúčke v posledný večer. Lepší, silnejší a plný zážitkov.

- Majky -

Najviac ma napĺňa to, že môžem deťom odovzdať nejaký zážitok. To, že deti pár dní vytrhneme z reality a môžu v tábore zažiť veci, ktoré by normálne nezažili.

- Maťo -

Obrovskou radosťou a pocitom, že som našla samú seba. Ako sa hovorí, miluj, čo robíš a rob, čo miluješ a celý svet bude zrazu krajším. Zistila som, že je to naozaj pravda.

– Kikuša -

Jedným slovom: Wachumbou. Viacerými slovami: Keď môžem vidieť osobnostne rásť, či už deti pred a po tábore, či s odstupom času, ale aj vedúcich, ako sa stávajú lepšími a skúsenejšími.

- Čiky -

Prečo si si vybral byť animátorom práve vo Wachumbe?

Brat sa vrátil zo školy v prírode s Wachumbou. Také šťastné dieťa som ešte nikdy nevidela a najbližšie týždne som nepočúvala o ničom inom, iba o skvelom programe a úžasných animátoroch. Také niečo som proste musela zažiť aj ja!

- Kika -

Keďže som na táboroch ako dieťa vyrastal, a práve Wachumba campy boli vždy tie, kde som sa cítil najlepšie, po dovŕšení veku, kedy sa už na tábor ísť nedá, som chcel byť stále súčasťou komunity super ľudí, ktorí sa na táboroch každoročne stretnú.

- Kiko -

Vo Wachumbe som začínal už pred mnohými rokmi no doteraz mám v živej pamäti prečo. Na začiatku mojej animátorskej činnosti som si robil dôkladný prehľad agentúr a kancelárií. Predmetom môjho prieskumu bolo nájsť kvalitnú organizáciu, ktorá vytvára priestor na rozvoj, podporuje svojich ľudí a je sakremensky dobrá vo svojom obore. Po prijatí pozvánky začala nervozita a odhodlanie dať zo seba všetko aby si vybrali práve mňa. Mal som jasný cieľ no už na školení som pochopil, že už len cesta tak nadupaným a zážitkovým školením je výhra a môj zámer stať sa súčasťou Wachumby sa ešte viac utvrdil

- H2O -

Poznal som pár ľudí, ktorí tam robili animátorov a pochvaľovali si to. Taktiež môj bývalý učiteľ bol jeden zo zakladajúcich členov Wachumby.

- Červeň -

Zažil som v nej najlepšie zážitky môjho dospievajúceho Ja, zažil som všetko, letnú lásku, letné zlomenie srdca, kúpanie sa v každej hodine, ale hlavne pocit, že keď ste hocikde iný, tak tu niekde patríte a ste členom niečoho väčšieho, čo ste vy sami, a berú Vás takého, aký ste.

- Soki -

Tešila ma predstava, že možem vytvoriť nový "svet", blízky môjmu videniu, hodnotám, do ktorého môžem pozvať iných. Deti dávajú okamžitú spätnú väzbu, všetko vidia pocitovo, a tak aj dávajú feeedback. Hneď vieš, na čom si, či sa im ten svet páči, či im dáva to čo potrebujú, čo nenachádzaju inde - to je spätná väzba a vďaka, ktorú inde nemáš možnosť pocítiť. Ten pocit, že si mohol v dobrom ovplyvniť a nasmerovať životy 100vky mladých ľudí, ti dáva máloktorá praca.

- Jake -

Lebo z Wachumby išla perfektná energia. Vyskúšala som si viac cestovných kancelárií, aj takých, ktoré sa považujú za špičku cestovného ruchu na Slovensku. Nehovorím že tam bolo zle, ale taká priateľská atmosféra plná dobrých a ochotných ľudí nikde inde nebola.

- Tonka -

Celkom 5 rokov som chodil do Wachumba táborov ako dieťa. Toto bolo najlepšie obdobie môjho detstva! Vďaka Wachumbe sa stal z uzavretého chlapca sebavedomý a nebojácny človek! Ten chlapec som ja. Vždy ma fascinovali vedúci na táboroch. Boli to ľudia, ochotní sa mi v každej minúte venovať a pomôcť s každou maličkosťou. Čiže dôvodom stať sa vedúcim bola kombinácia úžasného prístupu ľudí a kolektív, ktorý sa každým rokom iba zlepšoval.

- Matej -

Po 5 rokoch Wachumby ako dieťa, som sa rozhodol, že chcem pokračovať ďalej ako vedúci. Chcel som sa venovať deťom tak, ako sa venovali aj mne predtým. Po 5 rokoch vedúceho viem s istotou povedať, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí, ktoré mi výrazne ovplyvnilo dospievanie a život samotný. A robí sa to tu inak. Lepšie. Či už kvalitné školenia, vďaka ktorým som získal úžasné vedomosti, alebo len to, ako sa v každom tábore dbá sa na detaily, zábavu a v prvom rade bezpečnosť. A ten kolektív. Ten je na tom najlepší ❤️.

- Čiky -

Vždy keď som ako dieťa prišla do Wachumby, realita na moment prestala existovať a ja som sa ocitla vo svete plnom krásnych zážitkov a úžasných ľudí. Chcela som byť súčasťou toho aj naďalej a ďalej posunúť všetko to, čo som ako dieťa mala možnosť zažiť.

- Kvietok -

To je jednoduché, očarila ma. Ako dieťa som strávila každé leto s Wachumbou boli to tyzdne, na ktoré som sa celý rok tešila. Bolo a stále je neuveriteľné pre mna, že talko rozličných osobností s rôznymi pohľadmi na svet dokáže vytvoriť, tak zomknutú skupinu a nazvala by som to, že Wachumba je moja druhá rodina. Preto som sa rozhodla, že posolstvá Wachumby chcem posúvať medzi nové a mladé generácie.

- Lorna -

Prácu animátora ponúka v letnom období mohno podnikov. Wachumba ma zaujala hlavne preto lebo od môjho prvého campu som chcel byť jeden z nich.

- Plavčík -

Zažil som veľa letných táborov no nikdy nie Wachumbu. Vždy som chcel byť vedúci a nejako som sa ocitol na Wachumba školení. Po dvoch intenzívnych dňoch školenia mi došlo ako veľmi je Wachumba odlišná od toho čo som zažil predtým. Prístup a myšlienka Wachumbákov bol proste unikátny a neskutočne nákazlivý. Od toho momentu som chcel byť súčasťou nielen ako vedúci v tábore. Chcel som byť súčasťou tej úžasnej skupiny ľudí ktorá tvorí srdce Wachumbi a žije celý rok nie len počas letných prázdnin.

- Dodo -

Počas detstva som nikdy nebola v tábore, ale práve o Wachumbe som počula dosť veľa pozitívnych ohlasov. Preto som sa začala o ňu viac zaujímať. Nadchlo ma, koľko možností ponúka deťom a mládeži pri rozvíjaní svojich schopností, ale hlavne im ponúka kopec veselých a nezabudnuteľných zážitkov. Najviac ma zaujalo, aká tam vládne energia a práve preto som sa jednoznačne rozhodla pre Wachumbu.

- Nika -

Prečo by mali deti ísť do Wachumba tábora, a nie do iného?

Lebo je to Wachumba - láska. Lebo viem ako veľmi makáme na každom jednom tábore, na každom jednom dni z tábora a aj na každej jednej hodine strávenej v tábore. Všetky aktivity majú vyššiu myšlienku, nejaký zámer spolu s nekonečným množstvom zábavy. A hlavne, každý jeden animátor chce deťom odovzdať to najlepšie z neho.

- Héby -

Všetky tábory v ktorých som bola ako dieťa (a neboli organizované wachumbou) ani zďaleka neboli tak skvelo programovo premyslené. Ľudia vo Wachumbe si dajú záležať na veciach ako je program, cez zážitok, myšlienku, odkaz až po posledné najmenšie detaily.

- Vlaďa -

V žiadnom inom tábore nie sú animátori, ktorí by celým rokom pracovali na tom, aby boli tábory čo najlepšie. Wachumba tábory sú nielen o zábave, ale aj o tom, aby sa deti hravou formou učili spolu vychádzať a pomáhať si. Vytvoriť inú realitu, ktorá funguje počas tábora, ktorá je každým rokom iná a ktorú nikto zo zúčastnených nechce opustiť, dokáže iba Wachumba. Tábor je miesto, kde sa detský svet zázrakov mení na realitu a kde priateľstvá trvajú celé roky a každé dieťa sa teší na svojich kamarátov z leta.

- Kika -

Ako dieťa som skúsil aj iné spoločnosti ponúkajúce tábory, no vždy ma tam tlačili rodičia. No v momente, kedy som zažil svoju prvú Wachumbu som už nikdy nechcel ísť inam! Vo Wachumbe každý jeden človek niečo znamená, nikto nieje na okraji. A ak sa aj náhodou vyskytne takáto nevídaná situácia, vedúci vedia vždy pomôcť a individuálne pristupovať ku každému. To, čo ma držalo a stále drží vo Wachumbe, je celý jej duch. Je ho cítiť počas celej doby tábora a doznieva až niekoľko mesiacov po skončení.

- Š. -

Čo musíš ovládať/spĺňať ako Wachumba vedúci?

Mať pozitívny vzťah k práci s deťmi je iba základ. Wachumba vedko musí mať poznatky o tom ako s deťmi správne pracovať naozaj veľké a so širokým zameraním. To všetko však aj Wachumba ponúka. Sú to napr. základy detskej a vývinovej psychológie, práca s motiváciou, dramaturgia zážitkových pobytov, ako si stanoviť a dosiahnuť ciele, tímová dynamika, ako správne veci načasovať, ako a prečo robiť reflexiu s deťmi, komunikácia s deťmi, vytvorenie silného pozitívneho zážitku s odovzdávaním nových poznatkov, prvá pomoc a mnoho ďalšieho. Wachumba je na vedúcich naozaj náročná ale hlavne aj sama na seba.

- Crazyo -

Mnoho empatie, trpezlivosti, zodpovednosti a vlastne dať do toho zo seba všetko to dobré, čo sme v už mali, neskôr nadobudli školeniami a skúsenosťami.

- Vlaďa -

Musím byť super, haha. Nebolo to ľahké, každý z nás má kurz animovania voľnočasových aktivít pod záštitou IUVENT-y. Každý z nás musel prejsť konkurzom a následným školením. Nie je úplne ľahké nájsť ľudí ktorý v jednej osobe dokážu skĺbiť zodpovednosť, uvoľnenosť a humor. Preto toľké školenia a hodiny strávené vzdelávaním nových animátorov.

- Daizy -

Tak ako vychádzať s deťmi, rovnako vychádzať s kolegami, spolu pred deťmi byť ako jeden tím, rešpektovať sa navzájom a vypočuť si každý názor, musíte to robiť radi, neberať to ako prácu, ale ako iný druh zábavy, samozrejme so zodpovednosťou.

- Adam P. -

Je to zmes zodpovednosti, humoru, rýchleho premýšľania/rozhodovania v rôznych situáciách, vnímania detailov, práca s deťmi, no hlavne, musí ho to baviť, bez toho to nejde.

- Martin -

Z môjho pohľadu najdôležitejší skill je vedieť stratiť zábrany v rámci programu a robiť veci mimo svojej komfortnej zóny. Zvyšok sa naučí alebo príde prirodzene s atmosférou. Ešte by bolo ideálne keby vedel strihať oboma rukami naraz a rovno pri tom množstve rôznych hier ktoré treba nastrihať pres táborom.

- Dodo -

Musí ti byť blízka Wachumba, jej hodnoty a vízia. Know-How ti vieme dať, ale srdce máš svoje a to musí byť na správnom mieste. Keď ti je toto blízke, všetky veci ako zodpovednosť, otvorenosť, zanietenosť sú samozrejmosťou, lebo to máš v sebe. Sme silná komunita s prísnym filtrom do ktorej buď hneď zapadneš, alebo to nie je pre teba.

- Jake -

Pochopiť detskú myseľ a túžby a preniesť ich do reality. Vedieť, ako namotivovať dieťa niečo urobiť, upokojiť ho, keď je v noci búrka... Vedúci je človek, čo na tábore nahrádza rolu rodiča, je tam pre dieťa keby sa čokoľvek dialo a zároveň je aj tým najlepším kamarátom a sprievodcom počas hier.

- Kika -

Čo všetko nové si zažil vďaka Wachumbe?

Spoznala som skvelých nových ľudí. Objavili sme novú krajinu, vrátili sme sa do Stredozeme a pokémoni a transformeri boli zrazu skutoční. V skutočnom svete sú tieto veci nemožné, ale vďaka Wachumbe je možné všetko.

- Kika -

Spoznal som veľa dobrých kamarátov, veľa neopísateľných zážitkov, veľa smiechu, veľa radosti a pocit toho, že si súčasťou niečoho väčšieho ako si ty sám.

- Maťo -

V prvom rade je to maximálne zistenie, že v živote viac ako 100% platí ,,čo dáš sa ti mnohonásobne vráti". Ďalej je to množstvo nezaplatiteľných skúseností, priestor na rast a sebarealizáciu, spoznal som množstvo skvelých ľudí s rozdielnymi a pritom rovnakými hodnotami, ľudí, ktorí žijú zážitkom pre druhých. Ale určite sa nájdu aj zážitky ako objavenie nádherných miest, adrenalínové splavy plné zábavy a mnoho ďalších atrakcií, ktoré som si mohol vyskúšať vďaka Wachumbe a spestrili môj život a neskutočne ma obohatili. Proste Wachumba je jedna nevyčerpateľná studnica zážitkov či už pre deti alebo vedúcich.

- H2O -

Mylsím, že ani keby chcem tak sa mi to tu všetko nezmestí. To čo ale považujem za najdôležitejšie je, že Wachumba mi otvorila množstvo brán. Nie len že som si našla skvelých kamarátov, zažila som plno nových aktivít. Keď som animovala na tábore Horses, splnil sa mi sen z dectva v podobe plávania s koňom. Na Hero som si zase mohla zahrať airsoft. Mohla som spoznať úžasné deti a byť súčasťou ich sveta. A ďaľšie nespočetné množstvo zážitkov a skúseností...

- Antónia -

To sa snáď nedá ani opísať! Ale medzi najintenzívnejšie zážitky patria chvíle, kedy nešlo všetko (niekedy vôbec) podľa plánov. Takéto zážitky vo mne vzbudili aj to, o čom som nevedel, že v sebe mám. Kreativita, vodcovstvo, kompromis, súcit aj vášeň... Toto sú veci, ktoré sú na dennom poriadku v táboroch.

- Matej Š. -

Vo Wachumbe zažije každý to do čoho je ochotný sa pustiť. Ja sa rád pustím do hocičoho takže za tých 5-6 rokov som toho zažil naozaj veľa. Stopovanie do areálu, narodeninové želania pod hviezdami, táborové tančeky vo verejných aquaparkoch, lezenie po horách, pocit z toho keď Wachumbáci nechcú ukončiť program lebo je tak dobre vymyslený a pripravený, súťaž o najzablatenejšieho Wachumbáka na bikeu. Je toho strašne veľa, no niečo čo dokáže dať len Wachumba je snem vedúcich po ukončení sezóny po roku vidieť vedúcich a počúvať ich príbehy z leta, byť toho súčasťou je niečo čo zmení život každému kto to zažije.

- Nika -

Kvôli Wachumbe som precestoval kus Slovenska. Dostal sa na miesta, ktoré by ma nenapadlo navštíviť. Wachumba mi ponúkla moju druhu rodinu a ľudí, ktorí tu sú jeden pre druhého.

- Dudko -

V podstate celý svoj profesionálny život. Od pomocného vedúceho až po majiteľa a riaditeľa...17 rokov počas ktorých som študoval život, spoznával čo chcem a samotné štúdium na vysokej škole bola len "odbočka". Wachumba mi dala a stále dáva príležitosť byť architektom svojho života, niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia, ktoré ale teraz ovplyvňujú aj 10tky až 100ky ďalších ľudí.

- Jake -

Čo by si nikdy na Wachumbe nemenil?

Na Wachumbe by som nemenila nič. Milujem ju presne takú, aká je.

- Kristína -

Atmosféru! Vďaka ľuďom ktorí ju tvoria, verím, že nikdy nevymizne. Cieľavedomosť. Ak nemáš cieľ, nikam nejdeš. Keď ho dosiahneš, stanoviť si nový! Takto ja vnímam mindset väčšiny vedúcich s ktorými pracujem.

- Matej Š. -

Šancu naučiť sa niečo nové. Vyskúšať si neznáme. Lebo iba tak sa človek posúva vpred.

- Čiky -

Jej hodnoty, jej spirit, ľudí ktorí ju tvoria alebo do nej prichádzajú. Vďaka Wachumba vajbu človek vie že ak si myslel že žije na 100% tak zistí, že sa dá ešte viac a stále s úsmevom so skvelými ľuďmi.

- Peťo -

Zmena je jediná istota v živote a podnikaní. Preto treba byť stále otvorený novým možnostiam, pohľadom a smerovaniu. Určite by som ale nechcel meniť našu filozofiu, firemnú kultúru a atmosféru.

- Jake -

PSX 20181015 101549

Pozri sa aktuálnu ponuku táborov.

Zistiť viac
 

Tábory, ktoré vás môžu tiež zaujímať