Späť na blog

Pribaľte deťom pod stromček aj zážitky

„Čo počujem, to zabudnem. Čo vidím, to si zapamätám. Čo si vyskúšam, tomu porozumiem.“ Konfucius.

  • 19.12.2023
  • 2460

„Čo počujem, to zabudnem. Čo vidím, to si zapamätám. Čo si vyskúšam, tomu porozumiem.“ Konfucius.

Zážitok prináša dieťaťu niečo, čo si odnesie na celý život, nielen na moment. Veď určite to ako rodičia poznáte. Kúpite tú najnovšiu, najkvalitnejšiu a častokrát aj najdrahšiu hračku, ktorú si dieťa vysnívalo, no po chvíli radosti skončí opozeraná medzi ostatnými hračkami.

Ale čo tak napríklad obdarovať Vaše dieťa legovým táborom? Milujú Vaše deti outdoorové aktivity, turistiku či bicyklovanie? Prekvapte ich poukážkou na jeden z našich športových táborov, ktorý si určite užijú s rovnako zanietenou partiou kamošov. Sníva Vaše dieťa o živom koníkovi? Asi ťažko mu kúpite koníka pod stromček, ale môžete ho obdarovať týždenným jazdeckým táborom, kde svoje nadšenie a radosť bude zdieľať s ostatnými kamarátmi. Aj teenageri si môžu prísť na svoje. Stačí len vybrať správne zvolený tematický tábor pre nich, s ktorým výberom vám veľmi radi pomôžeme. Takýto zážitkový darček dá vášmu dieťaťu nielen radosť z toho čo ho baví, ale dá mu nových priateľov, skúsenosti a v neposlednom rade zážitok.

A kedy ak nie práve teraz je čas rozmýšľať nad zmysluplným darčekom, ktorý si dieťa nájde pod stromčekom, aj keď využiť ho môže napríklad počas letných prázdnin? Aj podľa britskej štúdie sú zážitky tou najsprávnejšou investíciou pre vývoj vášho dieťaťa.

Vo Wachumbe dokážeme skĺbiť moderné technológie s čarom tradičnej zábavy. Dokážeme naučiť deti pracovať s kamerou či zostrihať video v našom youtuberskom tábore, no správnou hrou im ukážeme, že spať pod holým nebom s partiou dobrých táborových priateľov je niečo, na čo nikdy nezabudnú. Naučíme ich dôverovať ľuďom, ktorí budú s nimi sedieť na jednom člne pri splavovaní divokých riek, a tak vytvárame zážitky, ktoré sa neskôr stanú príbehmi na rozprávanie.

No zážitok nemusíte darovať len deťom ale aj celej rodine. Povedali sme si, že aj v dospelákoch driemu deti. A tak sme sa rozhodli podporiť čaro rodiny a vytvoriť niečo, čo v očiach vašich detí, milí rodičia, vytvorí z vás superhrdinov. Spoločne ako rodina zažijete športové aj strategické hry, orientačné putovanie, tematické workshopy, nočnú hru, splavovanie riek či idilické večery pri táboráku. Deti tak budú mať príležitosť vidieť svojich rodičov v úplne novej úlohe - pomocníkov, tímových parťákov a tým sa im rozšíri vnímanie roly rodičov.

Jednoducho zážitky, ktoré budete vytvárať či už spolu ako rodina alebo jednotlivo, a len tak necháte plynúť čas a svet navôkol. No a ak budete chcieť obdarovať vaše dieťa ešte niečím naviac, tak pokojne môžete siahnuť napríklad po našich nových Wachumba mikinách, ktoré vám pošleme spolu s darčekovou poukážkou k táboru.

Pozrite sa aktuálnu ponuku letných táborov.

Zistiť viac