Späť na blog

Držíme sa našich hodnôt v každom čase

Unity, Respect, Wachumba.

  • 23.04.2020
  • 1833

Unity, Respect, Wachumba.

"There come a time, when we hear a certain call. When the world must come together as one."

Slová, ktorými začína pieseň We are the world, ktorá sa v 85. virálne šírila po celom svete a do vtedy ju poznáme všetci. Nastal čas sa na chvíľu zastaviť a tieto slová si pripomenúť. Čas, kedy sa musíme všetci spojiť a využiť silu jednoty. Paradoxom je, že našu UNITY momentálne preukážeme tak, že prijmeme zodpovednosť a každý z nás zostane doma čítať knihy, maľovať obrazy či inak využije svoj čas v týchto krušných chvíľach a tak preukáže nie len UNITY ale aj obrovský RESPECT. Tieto hodnoty sprevádzajú Wachumbu už od jej samotného vzniku. Hodnoty, ktorými sa riadime nie len na našich pobytoch, ale prenášame ich do každodenného života. Sme komunita ľudí, ktorá miluje zážitky, no vieme, čo je dôležité, a že zodpovednosť je na prvom mieste.

Respect je náš základný kameň, ktorý nám pomáha vnímať potreby nie len jednotlivcov ale aj spoločnosti. To, čo sa v posledných týždňoch deje v nás túto hodnotu prehlbuje a preukazuje na jej dôležitosť. Dôležitosť mať rešpekt pred aktuálnou situáciou vo svete, rešpektovať nariadenia a opatrenia, a tak chrániť seba, svoje okolie.

Unity, vďaka spoločnému mysleniu zvládame aj tie najťažšie výzvy. Nie JA, MY - to dokážeme. Každý z nás sa už pravdepodobne stretol s otázku: ,,kto je tvoj hrdina?“. No, neľahká otázka, na ktorú sa odpoveď hľadá naozaj veľmi ťažko. Hrdinov z ľudí nerobí iba super-oblek, ale hlavne skutky. Možnosť stať sa hrdinom dostávame každý deň. Tak si nasaďme aj my náš super oblek – ochranné rúško a rukavice, a postavme sa zodpovedne k svojim činnom. My na to máme!

A Wachumba? To je láska. Láska k životu samotnému. Láska k blížnym, láska k ľuďom, láska k sebe samému.

Správajme sa tak aby sme boli hrdí sami na seba a vážme si každého človeka, ktorý bojuje proti vírusu tam vonku. Slovensko sa stalo vzorom pre iné krajiny v Európe. Slovensko, krajina plná hrdinov. A to vďaka UNITY, že sme sa dokázali ako národ zomknúť, RESPECTe, že naše správanie je disciplinované a WACHUMBE (láske), ktorá nám pomáha myslieť na seba a svoje okolie a podporujeme tých, ktorí to najviac potrebujú. Posielame obrovské UNITY, RESPECT, WACHUMBA pre všetkých Vás, pre všetkých hrdinov.

Pozri sa aktuálnu ponuku táborov.

Zistiť viac

 

 

Tábory, ktoré vás môžu tiež zaujímať